MUP KS: Hapšenje Marokanca je rezultat našeg rada i saradnje sa policijom RS-a i Srbije

SLIJEDI IZRUČENJE

MUP KS: Hapšenje Marokanca je rezultat našeg rada i saradnje sa policijom RS-a i Srbije

Objavljeno na dan 27.11.2020 - 06:33 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon što je beogradska policija uhapsila migranta osumnjičenog da je učestvovao u ubistvu državljanina BiH u Sarajevu, oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koje je istaklo da je hapšenje rezultat saradnje više policijskih agencija.

Kako se navodi do hapšenja je došlo vrlo intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovodstvom policijskog komesara i direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz ostvarenu jako dobru saradnju Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sa MUP-a Republike Srpske, MUP-a Republike Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH.

"Ovom prilikom Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo se zahvaljuje za saradnju navedenim agencijama, posebno Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije", kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.


Slijedi rad na izručenju uhapšene osobe u skladu sa važećim propisima, a policija nastavlja raditi na pronalasku još dvije osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom.

Podsjetimo, u Beogradu je danas lociran i uhapšen S.E.D. (1989), državljanin Maroka, koji je osumnjičen za ubistvo J.B. na Otesu kod Sarajeva.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!