TRENUTNO ČITATE
MUP USK: Apel građanima

USK

MUP USK: Apel građanima

Objavljeno na dan 31.12.2019 - 09:16 | Izvor: USKinfo.ba |


  U povodu nastupajućih Božićnih i Novogodišnjih praznika očekuje se povećana upotreba pirotehničkih sredstava, pa ovom prilikom podsjećamo građane da je  u članu 7. Zakona o javnom redu i miru Unsko-sanskog kantona  utvrđeno činjenje prekršaja u slučajevima kada se vrši prodaja, kupovina, ustupanje na prodaju i upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez odobrenja nadležnog organa.

Službenici policije će u skladu sa zakonskim ovlaštenjima vršiti kontrolu i oduzimanje navedenih sredstava, a prekršiocima Zakona o javnom redu i miru Unsko sanskog kantona izdavati prekršajne naloge.  

Ukazujemo na činjenicu da se u činjenju ovih prekršaja u velikoj mjeri pojavljuju djeca, te i na ovaj način skrećemo pažnju roditeljima  da će u skladu sa odredbama Zakona o javnom redu i miru Unsko-sanskog kantona, za prekršaje počinjene od strane  maloljetnih lica, službenici policije u slučajevima predviđenim naznačenim zakonom,  izdavati  prekršajne naloge  roditeljima.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, apeluje na sve građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, kako bi time dali doprinos bezbjednog obilježavanja predstojećih praznika.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!