MUP USK izdao saopćenje u vezi jučerašnjeg požara u Velikoj Kladuši

18.05.2020.

MUP USK izdao saopćenje u vezi jučerašnjeg požara u Velikoj Kladuši

Objavljeno na dan 19.05.2020 - 15:37 | Izvor: USKinfo.ba | vladausk.ba


MUP USK postavio je saopćenje na službenu web stranicu, u vezi jučerašnjeg požara u Velikoj Kladuši koje prenosimo u cjelosti.

Dana 18.05.2020. godine u 18,50 sati putem telefona u PS Velika Kladuša obratio se N.N.građanin, koji je prijavio da je u mjestu Polje, općina Velika Kladuša izbio požar u napuštenom i devastiranom skladištu vlasništvo DD Agrokomerc Velika Kladuša.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta upućene su dvije policijske patrole PS Velika Kladuša, koje su na licu mjesta zatekle pripadnike vatrogasne jedinice Velika Kladuša da gase požar.Tom prilikom utvrđeno je da su u hali u kojoj su boravili migranti, a iz koje su u istog dana u popodnevnim satima isti udaljeni, zapaljene stare polovne gume i smeće.

Požar su ugasili pripadnici vatrogasne jedinice Velika Kladuša, a na objektu je nastala manja materijalna šteta. Na lice mjesta je izišao dežurni istražitelj OKP PS Velika Kladuša, koji je o ovom događaju upoznao dežurnog tužitelja KT USK Bihać, koji je naložio da se prikupe sve činjenice u vezi sa okolnostima nastanka požara i da će se naknadno dati kvalifikacija ovog događaja. U toku je kriminalističko istraživanje ovog događaja, stoji u saopćenju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!