Marketing USKinfo.ba
MUP USK poduzima aktivnosti na poboljšanju uslova rada u Bosansom Petrovcu

USK

MUP USK poduzima aktivnosti na poboljšanju uslova rada u Bosansom Petrovcu

Objavljeno na dan 07.01.2021 - 05:57 | Izvor: USKinfo.ba |


U Ministarstvu unutrašnjih poslova održan je radni sastanak kojem su prisustvovali ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Nermin Kljajić i načelnik Općine Bosanski Petrovac Mahmut Jukić, sa saradnicima. Tokom sastanka razgovaralo se o aktivnostima koje je neophodno poduzeti radi rješavanja pitanja izgradnje zgrade Policijske stanice Bosanski Petrovac, obzirom na izrazito loše stanje objekta koji se trenutno koristi u navedene svrhe.

Iz Kabineta ministra ističu nedopustivim da se stanovnicima Bosanskog Petrovca ne može pružiti usluga prema postojećim standardima, te da je potrebno sagledati sve raspoložive opcije i iznaći najbolje rješenje temeljem kojeg će Ministarstvo u okviru vlastitih kapaciteta biti u prilici ponuditi što kvalitetniju uslugu građanima i istovremeno omogućiti svojim uposlenicima bolje radne uvjete. 

Sudionici sastanka su se složili da bi buduća zgrada trebala biti smještena u blizini središta grada, time i Jednistvenog općinskog organa uprave Općine Bosanski Petrovac, obzirom na funcionalnu povezanost u obavljanju poslova osnovne djelatnosti, prvenstveno kada su u pitanju referati građanskih stanja.


Inače, sredinom protekle godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je Vladi Unsko-sanskog kantona dostavilo cjelovitu informaciju o stanju objekata koje trenutno koristi za obavljanje poslova iz vlastite nadležnosti, a kojom se ističe da je u što skorije vrijeme neophodno pristupiti  trajnom rješavanju pitanja smještaja Policijskih stanica Bosanski Petrovac, Bužim i Velika Kladuša, imajući u vidu alarmantno stanje zgrada u kojima se trenutno nalaze.

Informacijom je Vlada upoznata o činjenici da je Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom 2020. godine uspjelo smanjiti rashode u Budžetu po osnovu zakupnina za iznos od 193.000 KM u odnosu na prethodnu godinu, što u svakom slučaju predstavlja značajno umanjenje troškova koje je postignuto nizom poduzetih mjera u pravcu racionalnog i odgovornog upravljanja javnim sredstvima, ističe se iz Kabineta ministra. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!