MUP USK: Registrofoni u policijskim stanicama snimaju i arhiviraju sve pozive na broj 122

USK

MUP USK: Registrofoni u policijskim stanicama snimaju i arhiviraju sve pozive na broj 122

Objavljeno na dan 28.07.2020 - 12:34 | Izvor: USKinfo.ba |


S ciljem unapređenja usluga te bolje saradnje sa građanima, Uprava policije MUP-a USK kontinuirano ulaže u opremanje policijskih službenika, ali i stalnu edukaciju zaposlenih.

Jedan od ultimativnih zahtjeva za poštivanje ljudskih prava, pravovremenu reakciju i korektnu komunikaciju građana i policije u zaprimanju telefonskih prijava u dežurnim službama policijskih stanica na broj telefona 122 predstavlja i snimanje odnosno arhiviranje govornih komunikacija.

Primanje ili davanje određenih informacija i podataka čiji sadražaj može biti ponekad sporan za jednu od strana potrebno je na adekvatan način arhivirati te obezbjediti mogućnost naknadnog preslušavanja i analiziranja u različitim pravnim situacijama.

S tim u vezi Uprava policije MUP-a USK je u svim dežurnim službama policijskih stanica obezbjedila registrofone koji će snimati i arhivirati sve pozive građana prema dežurnom broju 122, ali isto tako i komunikaciju rukovodnih radnika sa policijskim patrolama na terenu.

 Navedena oprema će u velikoj mjeri pomoći u istraživanju zlonamjernih poziva, lažnih prijava od strane građana, ali i neadekavne i neprofesionalne reakcije policijskih službenika prilikom zaprimanja telefonskih prijava.   TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!