MURAL BOSANSKOG VITEZA U CAZINU

USK

MURAL BOSANSKOG VITEZA U CAZINU

Objavljeno na dan 01.03.2020 - 09:22 | Izvor: USKinfo.ba | hayat.ba


Mural, visok preko pet metara, poklon je Grada Cazina domovini za koju se u ovom dijelu zemlje vijekovima ginulo i za koju ljudi ovog kraja istinski dišu.

Uvijek se trudimo uraditi posebne i velike stvari kada je u pitanju obilježavanje državnih praznika u našoj zemlji iz više razloga. Jedan od njih je što je to jednostavno impuls i želja ovdašnjih ljudi, naroda koji, slobodno možemo kazati, baštini patriotizam kao najveću vrijednost. S druge strane, smatramo da državni praznici zaslužuju najveću moguću pažnju i zato Cazin s ponosom slavi bosanske vitezove iz srednjeg vijeka, kao i naše branitelje i šehide iz posljednje agresije na BiH – riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Ovih dana mural bosanskog viteza, kojeg je izradio mladi cazinski umjetnik Ismar Ružnić, sigurno je najpopularnije mjesto u Krajini jer ga je već obišlo i fotografiralo se pored njega desetine ljudi. Iz gradske uprave ističu da je ovo tek prva faza jer se radovi nastavljaju, a uključuju i postavljanje stihova o Bosni pisanih bosančicom, postavljanje rasvjete i još niza prigodnih detalja.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!