Muriz Memić nakon presude Seferovićima: Sada treba uhapsiti ubice i pomagače

Vrhovni sud FBiH

Muriz Memić nakon presude Seferovićima: Sada treba uhapsiti ubice i pomagače

Objavljeno na dan 27.07.2021 - 12:09 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vrhovni sud FBiH je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su bili optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.
Osim Seferovića, izricanju presude su prisustvovali Dženanov otac Muriz, njegova sestra Arijana i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Memićeva porodica odranije tvrdi da Seferovići nisu krivi za Dženanovu smrt, te da su optuženi kako bi se sakrile stvarne ubice.

Muriz Memić je nakon izricanja presude rekao da "Dalida Burzić nakon 5,5 godina mora biti uhapšena". Burzić je bivša glavna tužiteljica Tužilaštva KS.

"Bila je lažna optužnica, Ovdje se nemamo čemu radovati, ja sam izgubio Dženana", rekao je Memić.

No, dodao je da su "ovdje građani dobilI", misleći na pobjedu pravde.

"Pozivam sve građane da sami sebe danas počaste, svi smo dobili sa ovim. Ja sam se borio za svog sina. I Ifet se borio za njega kao za svoga sina, i za svu drugu djecu se Ifet borio, i pokazao je šta je pamet i znanje. Ovdje su ipak pobijedili pamet i poštenje", rekao je Muriz Memić te najavio press konferencija za sutra u 11 sati u hotelu Bosnia.

Dodao je da Ljubi Seferoviću ne vjeruje ni riječi, ali da su bili prinuđeni sarađivati s njim u ovom postupku.

"Od danas, saobraćajna nesreća je završena priča, to više niko ne treba spominjati. Sada treba uhapsiti pomagače i ubice", zaključio je Memić nakon današnje presude.

Podsjetimo, u međuvremenu je državno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog navodnih nezakonitosti u istrazi stradanja Dženana Memića. Optužnica je potvrđena protiv Alise Ramić, djevojački Mutap, koja je bila sa Dženanom u noći kada je stradao, njenog oca Zijada, pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera ilidžanskog hotela Crystal Muamera Ožegovića, koji je radio u noći kada je mladić stradao.

Foto: T. S./Klix.ba
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!