Muriz Memić nakon ročišta u Sudu BiH: Obradovala me jedna vijest

BiH

Muriz Memić nakon ročišta u Sudu BiH: Obradovala me jedna vijest

Objavljeno na dan 03.02.2021 - 14:41 | Izvor: USKinfo.ba | N1


Dženana Memića. Medijima se obratio Muriz Memić, Dženanov otac.

“Apsolutno nema veze sa predmetom koji je sad na vrhovnom sudu. Vidimo da je lažna optužnica. Oborit me ne mogu, ni danas me nisu iznevirali. Neka brane svoje branjenike, to im je posao”, kazao je i dodao:

“Ja bih se trebao pojaviti kao svjedok svakako. Obradovala me je jedna vijest, čuli ste svi, ima novi hajmo reći – svjedok. Neću da ometam rad, ima tu još dosta posla. Ne moraju svi biti na optuženičkoj klupi, ali ovaj vrh mora”.

Još je kazao da nema veze s politikom, kao odgovor na neke od navoda o politički motivisanoj istrazi.

“Ja nemam veze s politikom, državno tužilaštvo nema veze sa politikom. Politika jeste ovo uradila, ali s moje strane apsolutno ne. Kada god smo pritiskali, oni kažu da je politički. To je ta politika kojoj sve smeta”.

Bivši načelnik za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem u noći ubistva, uhapšeni su, a SIPA je pretresla dva objekta u Hadžićima i na Ilidži te izuzela predmete koji bi mogli poslužiti kao dokazi.

Podsjećamo, Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine dok je bio u društvu Alise Mutap zadobio povrede pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Preminuo je 15. februara 2016. godine na KCUS-u. U dva sudska postupka Ljubo i Bekrija Seferović koji su se teretili za izazivanje saobraćajne nesreće oslobođeni su optužbi. Još uvijek se čeka odluka Vrhovnog suda FBiH po žalbi Tužilaštva KS.

Foto: ScreenshotTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!