Marketing USKinfo.ba
Musk najavio: Prodavnice električnih automobila bit će otvorene i na Balkanu

PRVO U SLOVENIJU

Musk najavio: Prodavnice električnih automobila bit će otvorene i na Balkanu

Objavljeno na dan 24.09.2019 - 11:25 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Direktor kompanije Tesla otkrio je putem društvenih mreža kako će uskoro otvoriti prodavnice električnih automobila i u zemljama Balkana.

"Nadamo se otvorenjima u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i većini istočne Evrope početkom sljedeće godine. Konačno, učinit ćemo Nikolu Teslu ponosnim na način da ćemo imati automobile s njegovim imenom u zemljama njegovog porijekla", napisao je Musk na Twitteru.

Ipak, prvi čovjek Tesle često je znao napisati na Twitteru ono što se ne pokaže kao tačno. Posljednje njegove informacije su kako Tesla prodavnice stižu u Sloveniju do kraja ove godine, tako da ostaje da vidimo da li će ispuniti obećanje.

Iz Tesle su ranije stigle informacije kako će kompanija pokriti gotovo cijelu Evropu, uključujući Balkan, sa svojim stanicama za punjenje električnih automobila.

Tako će u Srbiji biti montirane tri Tesline e-punionice, u Hrvatskoj osam, od kojih sedam već djeluje. U Sloveniji postoje tri punjača američke kompanije. Ipak, tek jedna stanica bit će montirana u Bosni Hercegovini, Bugarskoj i Makedoniji, dok će Crna Gora, Albanija i Kosovo ostati bez e-punionica.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!