Muškarac iz Sanskog Mosta u Prijedoru prevario penzionere nudeći im lažnu donaciju u ogrijevu u zamjenu za novac

POLICIJA GA UHAPSILA

Muškarac iz Sanskog Mosta u Prijedoru prevario penzionere nudeći im lažnu donaciju u ogrijevu u zamjenu za novac

Objavljeno na dan 10.10.2019 - 12:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Pripadnici Policijske uprave Prijedor uhapsili su osobu A.B. iz Sanskog Mosta zbog postojanja sumnje da je u Ljubiji prevarilo četiri starije osobe, saopćeno je danas iz ove uprave.

Osoba inicijala A.B. osumnjičena je da je jučer između 9:00 i 11:00 sati dovela u zabludu četiri osobe, nudeći im lažnu donaciju u ogrijevu i drugim predmetima i navodeći ih da mu za obećanu uslugu daju novac.

"Prilikom lišenja slobode kod uhapšenog je pronađen i privremeno oduzet taj novac", navodi se u saopćenju.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Prijedor protiv lica A.B. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela prevara.

"Policijska uprava Prijedor apeluje da građani budu krajnje oprezni prilikom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge, kao i da u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili ovakve slučajeve prijave na besplatni servisni broj 122", dodaje se u saopćenju.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!