MVP BiH: Stradala osoba ima bh. porijeklo, ali nije državljanin BiH

BiH

MVP BiH: Stradala osoba ima bh. porijeklo, ali nije državljanin BiH

Objavljeno na dan 20.02.2020 - 13:46 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Niti jedan državljanin Bosne i Hercegovine nije smrtno stradao u oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u njemačkom gradu Hanauu, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

"Generalnom konzulatu Bosne i Hercegovine u Frankfurtu je zvanično potvrđeno da je nijedan državljanin Bosne i Hercegovine nije smrtno stradao u oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u gradu Hanau, SR Nemačka. 

Jedna osoba koja je nastradala ima bh. porijeklo, ali nema državljanstvo naše zemlje", naveli su u odgovoru na upit N1 televizije.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH izrazilo je saučešće porodicama ubijenih u terorističkom napadu.

Podsjećamo, među žrtvama ekstremno desničarskog napada u njemačkom gradu Hanau nalazi se i jedan muškaraca porijeklom iz Bosne i Hercegovine, objavili su njemački mediji. Kako piše list "Der Tagesspiegel", među ubijenima se nalazi i 20-godišnji muškarac porijeklom iz Turske, 20-godišnjak bosanskih korijena i konobarica rođena u Poljskoj.

Motiv ovog napada je ksenofobija, a on se u Njemačkoj tretira kao teroristički.

U oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u Hanauu smrtno je stradalo devet osoba. Napadač Tobias R, ekstremno desničarski terorista, pronađen je mrtav u kući u operaciji koju je izveo tim specijalne policije. Napadač je posjedovao dozvolu za lov, a kasnije je pronađeno i pismo i videoporuka koju je ostavio iza sebe.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!