Na graničnim prijelazima lišeno slobode sedam osoba

BiH

Na graničnim prijelazima lišeno slobode sedam osoba

Objavljeno na dan 10.02.2020 - 13:18 | Izvor: USKinfo.ba |


Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 9. i 7. februara 2020. godine, lišili su slobode tri osobe prilikom graničnih provjera na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. 

Državljanin BiH i Norveške S.I. (1957.) lišen je slobode jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. 

Predat je službenicima Sudske policije Banja Luka. Državljanin BiH C.H. (1993.) lišen je slobode nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“, dok je B.O. (1988.), također državljanin BiH, lišen slobode jer je za njim Policijska uprava Gradačac raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. C.H. predat je službenicima MUP-a KS, a B.O. službenicima PU Gradačac. 

Na prijelazu Bijača na ulasku u BiH, 9. februara 2020., službenici JGP Doljani lišili su slobode V.C. (1990.). Provjerama je ustanovljeno da bh. državljanku potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predata je službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šamac, 9. februara 2020., lišen je slobode E.Đ. (1968.) jer ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Službenici JGP Orašje, državljanina BiH i Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Doboj. Dan ranije, 8. februara 2020., službenici ove jedinice su na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje lišili slobode S.DŽ. (1958.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin BiH i Belgije predat je službenicima Policijske uprave Mostar.

Službenici JGP Brod prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod, 7. februara 2020., lišili su slobode A.G. (1979.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje MUP KS zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin predat je službenicima MUP-a KS.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!