Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

GP BiH

Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

Objavljeno na dan 02.03.2021 - 12:28 | Izvor: USKinfo.ba | Foto:Ilustracija


Službenici JGP Bijeljina, 1. marta 2021., lišili su slobode I.H. (1973.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „prevara“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška, službenici JGP Gradiška su 1. marta i 27. februara 2021. lišili slobode dvoje bh. državljana. Za K.S. (1975.) utvrđeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela „skidanje ili povreda službenog znaka ili pečata“. Predat je službenicima Policijske uprave Gradiška. Za DŽ.M. (1977.) je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predata je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu. 

Službenici JGP Brod su 28. februara 2021. pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod lišili slobode dvojicu državljana BiH. Utvrđeno je da S.J. (1995.) potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „šumska krađa“, a I.V. (1977.) Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „nasilje u obitelji“. Predati su službenicima Sudske policije Odžak. 


Službenici JGP Trebinje, 27. februara 2021., lišili su slobode M.B. (1983.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Doboj raspisala potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Deleuša i predat službenicima Policijske stanice Teslić. 

Na području Bijeljine zaplijenjene cigarete

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina, 2. marta 2021. godine, lišili su slobode dvoje državljana Bosne i Hercegovine S.Đ. (1974.) i M.Đ. (1968.), nakon što su otkriveni u nezakonitom prometu 1 150 kutija cigareta bez akciznih markica. 

Jedan dio cigareta je otkriven prilikom granične kontrole vozila marke „Opel“, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bijeljine, dok je drugi dio otkriven pretresom objekata koje koriste spomenute osobe. Vozilom je upravljala S.Đ. koja nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe. 


O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama izvršen pretres vozila i objekata u kojima su se nalazile cigarete.  
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv osumnjičenih bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH. Otkrivene cigarete su privremeno oduzete. 

Podsjećamo da su pripadnici ove jedinice, 9. februara 2021., prilikom kontrole iste bh. državljanke zaplijenili 5 510 kutija cigareta, također, bez akciznih markica. Tada je kontrolirana na putnoj komunikaciji Zvornik – Bijeljina. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!