Na graničnim prijelazima uhapšena četiri bh. državljana

BiH

Na graničnim prijelazima uhapšena četiri bh. državljana

Objavljeno na dan 02.09.2019 - 13:40 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima lišili su slobode četiri osobe za kojim su tragali policijski organi i pravosuđe.

Tako su pripadnici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, prilikom graničnih provjera, lišili su slobode dvojicu državljana BiH. M.H. (1985.) lišen je slobode na izlasku iz BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela "razbojnička krađa“, dok je na ulasku u BiH, lišen slobode K.F. (1980.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "bludne radnje“. M.H. predat je službenicima Sudske policije Odžak, a K.F., službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brčko lišen je slobode LJ.P. (1994.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora.

Na ulasku u BiH na prijelazu Šepak lišen je slobode B.K. (1992.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljani BiH, LJ.P. i B.K., predati su službenicima Sudske policije Bijeljina.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!