Na mjestu ubistva advokatice Jasmine Koričić pronađeni neosporni dokazi zločina!

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA

Na mjestu ubistva advokatice Jasmine Koričić pronađeni neosporni dokazi zločina!

Objavljeno na dan 06.03.2015 - 12:16 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / RTVUSK.ba


Na jutros održanoj press konferenciji iznijeti su dosadašnji rezultati istrage o slučaju ubistva advokatice Jasmine Koričić.

Iako je najavljena kao zajednička konferencija Tužilaštva i MUP-a USK, nisu se pojavili najavljeni Senad Kljajić ministar MUP-a USK i glavna kantonalna tužiteljica Fadila Amidžić.

O detaljima istrage, koji su većinom poznati javnosti, govorili su Mujo Koričić, policijski komesar i Šero Družić, načelnik krim. policije MUP-a USK. Napomenuto je da su ovo prve službene izjave o ovom slučaju nakon 13. februara kada se desilo stravično ubistvo, a da su sve ostalo špekulacije pojedinih medija i web portala.

Načelnik krim. policije Šero Družić iznio je hronološki presjek događaja, dok je Mujo Koričić policijski komesar MUP-a USK govorio o uspjehu u istrazi i saradnji sa policijskim atašeom Republike Austrije i forenzičkim timom FUP-a. Potvrđeno je da su na mjestu zločina pronađeni nesporni dokazi koji ukazuju na to da je M.B. iz Cazina, rođen 1952., počinio krivično djelo ubistva i izazivanje opće opasnosti. Kako je naglasio komesar Koričić, policijska istraga je potvrdila da je motiv krivičnog djela gubljenje određenih prava u brakorazvodnoj parnici.

 Tokom saradnje sa austrijskim istražnim organima, utvrđeno je i da je M. B.  u Austriji krivično gonjen i osuđivan zbog trgovine drogom.

Iz MUP-a USK nisu željeli govoriti o drugim detaljima, niti komenatrisati mišljenja ili navode iz medija, jer je iznijeto na press konferenciji,kako kažu, samo dio vještačenja koje se nastavlja.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!