Na području Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 17 migranata

DVOJE UHAPŠENIH

Na području Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 17 migranata

Objavljeno na dan 08.11.2019 - 12:16 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Službenici Jedinice granične policije Doljani jučer su spriječili krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na području Ljubuškog. Tom prilikom, službenici ove jedinice su u kombiju, bh. nacionalnih oznaka, otkrili pomenute ilegalne migrante koji su izjavili da dolaze iz Iraka i Sirije.

Nisu posjedovali identifikacione dokumente. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač kombija, državljanin BiH M.Š. (1988.), kao i Z.B. (1993.), državljanin BiH i Hrvatske koji se nalazio u vozilu Peugeot, bh. nacionalnih oznaka, a koje je bilo prethodnica, odnosno imalo ulogu "čistača".

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, kombi i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv osumnjičenih, M.Š. i Z.B., ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje ljudi". O događaju su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH koji su preuzeli daljnji rad na slučaju.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!