Na Sarajevskom aerodromu uhapšen državljanin BiH i Velike Britanije

GP BiH

Na Sarajevskom aerodromu uhapšen državljanin BiH i Velike Britanije

Objavljeno na dan 08.10.2019 - 14:04 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uhapsili su državljanina BiH i Velike Britanije A. B. (1970.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "carinska prevara".

Uhapšen je prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a prema naredbi postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

Navedeni se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 2017. do 2019. godine, preko kopnenih međunarodnih graničnih prijelaza, kao i van graničnih prijelaza, iz pravca Hrvatske dovezao na teritoriju BiH veći broj motornih vozila registarskih oznaka Velike Britanije (najmanje 92 motorna vozila), nakon čega ih je prodavao na širem području BiH, a da ih nije prijavljivao za carinjenje na ulazu u BiH, čime je nanesena šteta budžetu BiH u iznosu od više stotina hiljada KM.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, A. B. je, 8. oktobra, predan Tužilaštvu BiH.

Pripadnici GPBiH su 8. oktobra, u dva odvojena slučaja, uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti šest osoba afroazijskog porijekla iz BiH u Hrvatsku.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!