Načelnik Vukovara bacio na pod statut Grada napisan na ćirilici

INCIDENT NA SJEDNICI

Načelnik Vukovara bacio na pod statut Grada napisan na ćirilici

Objavljeno na dan 18.10.2019 - 13:13 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Na sjednici Gradskog vijeća Vukovara došlo je do vrebalnog sukoba gradonačelnika Ivana Penave i srpskih odbornika, kada je Penava bacio na pod statut Grada napisan na ćirilici.

Odbornik iz reda Samostalne demokratske srpske stranke Srđan Kolar dao je Penavi statut Grada na ćirilici, uz natpis na latinici "Da se bolje razumijemo", a Penava ga je bacio.

Penava je gest srpskih poslanika označio kao "čin agresije u režiji Srpskog narodnog vijeća, Milorada Pupovca i SDSS-a u Vukovaru".

Vukovarski gradonačelnik poručio je srpskim odbornicima da su njihovi uzori "četničke šubare", javlja hrvatski portal Index.

"Zanima vas ono što niste uspjeli 1991 - uvesti ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju. Mrtva djeca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosrsske agresije juče, danas, sutra svim sredstvima", zaprijetio je Penava.
Srpski zastupnik Kolar uzvratio je porukom da Penava "ne može da prihvati trećinu stanovništva u Vukovaru".

Srđan Milaković, zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda Srba, naveo je da je "sjednica organizovana kao suđenje srpskoj zajednici, pripadnicima srpske nacionalne manjine u Vukovaru, ali i u cijeloj Hrvatskoj".

"Mi dalje nećemo učestvovati u raspravi”, poručio je Milaković i napustio sjednicu Gradskog vijeća, prenose hrvatski mediji.

Vukovarski gradonačelnik prethodno je na sjednici Gradskog vijeća izjavio da nisu postignuti uslovi za veća prava srpske nacionalne manjine u Vukovaru.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!