NACIONALNI PARK ''UNA'' I PROCEDURA UPISA U ''UNESCO'' REGISTAR SVJETSKE PRIRODNE BAŠTINE

Državna komisija

NACIONALNI PARK ''UNA'' I PROCEDURA UPISA U ''UNESCO'' REGISTAR SVJETSKE PRIRODNE BAŠTINE

Objavljeno na dan 21.03.2019 - 08:16 | Izvor: USKinfo.ba |


Na sjednici Državne komisije za odnose sa UNESCO-m održanoj u ponedjeljak 18.03.2019. godine u Sarajevu, a kojoj su prisustvovali sekretar Federalnog ministarstva okoliša i turizma Sabina Šahman Salihbegović i direktor J.P. Nacionalni park "UNA" Amarildo Mulić, te nakon izvršene prezentacije, elaboracije i datih obrazloženja članovi ove komisije su jednoglasno prihvatili finalni popunjeni obrazac na osnovu kojeg će Milančev vodopad sa kompleksom slapova i sedrenih barijera, a koji se nalazi u mjestu Martin Brod u Nacionalnom parku "UNA" biti uvršten na tentativnu listu za upis u Registar svjetske prirodne baštine pri UNESCO-u.

U narednoj fazi i nakon usaglašavanja sa nadležnim institucijama Republike Hrvatske biće pripremljena dokumentacija u cilju uvrštavanja i vodopada Štrbački buk na tentativnu listu sa istim ciljem vezanim za upis i ovoga prirodnog bisera Nacionalnog parka "UNA" u Registar svjetske prirodne baštine.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!