NAHRANITE DUŠU I OČI - Posjetite izložbu Husnije Topića u Bihaću

43. samostalna izložba ovog istaknutog umjetnika

NAHRANITE DUŠU I OČI - Posjetite izložbu Husnije Topića u Bihaću

Objavljeno na dan 26.09.2015 - 11:18 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba/ Bihac.net


U utorak,  22.09. otvorena je veličanstvena izložba poznatog bosanskohercegovačkog umjetnika Husnije Topića u galeriji muzeja Unsko-sanskog kantona u Bihaću pod nazivom “Dokumenti vremenu”.

Izložbu je otvorio ministar kulture Adis Muharemović, a premijer kantona Izudin Saračević čestitao je na ostvarenim veličanstvenim djelima koje će se nalaziti u galeriji do 08. oktobra tekuće godine.

Ovo je dosad 43. samostalna izložba ovog istaknutog umjetnika.

Veličanstvena djela poznatog bosanskoghercegovačkog likovnog umjetnika, slikara Husnije Topića iz Cazina krase mnoge kuće, galerije, restorane, općine u bh. gradovima, ali i u brojnim drugim državama. Radovi Husnije Topića plijene pogled posmatrača i urezuju se u psihu svojom izuzetnom originalnošću.

Njegove slike nalaze se u mnogim metropolama svijeta i na mjestima gdje bi mnogo ko pozavidio, od daleke Malezije, Francuske, Grčke, Amerike, Njemačke, Španije, te država iz našeg regiona. Održao je preko stotinjak kolektivnih i 34 samostalne izložbe, koje su mnoge ostavljale bez daha, dok je veliki broj slika i prodano.

Dakle, ne propustite priliku da i vi nahranite oči i dušu ovim izvanrednim djelima. Izložba ostaje otvorena do 8. oktobra 2015. godine.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!