Najavljena mirna šetnja građana protiv parade ponosa u Sarajevu: Nikada nećemo podržati (ne)vrijednosti koje propagirate

Udruženje građana ''Svjetlo''

Najavljena mirna šetnja građana protiv parade ponosa u Sarajevu: Nikada nećemo podržati (ne)vrijednosti koje propagirate

Objavljeno na dan 29.08.2019 - 12:47 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Udruženje građana "Svjetlo" pozvalo je građane na mirnu šetnju u znak protesta protiv najavljene parade ponosa u Sarajevu 8. septembra. Oni su naveli da nikada neće podržati (ne)vrijednosti koje propagira LGBTI populacija. 

- S obzirom na to da je nedavno izdato javno saopćenje organizatora najavljene parade LGBTI populacije u kojem je, između ostalog, navedeno: “Građani Sarajeva nas podržavaju”, ovim putem obavještavamo organizatore najavljene parade LGBTI populacije da ih ne podržavamo i da ćemo taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom, te ovom prilikom pozivamo sva udruženja i sve građane da nam se pridruže na toj šetnji istoga dana kada je najavljena i parada - saopćeno je iz Udruženja "Svjetlo".

U saopćenju je navedeno i kako je suvišno govoriti o važnosti porodice i njenom očuvanju te da porodica obuhvata emocionalni sistem od najmanje tri generacije živih srodnika povezanih krvnim, zakonskim i historijskim vezama. 

- U porodicu se ulazi rođenjem, a izlazi smrću. U nekim porodicama čak ni tada, jer učešće u psihodinamici porodičnog života nastavlja se i poslije smrti nekih članova, i zato se kaže da je porodica članstvo bez izbora i izlaza. Porodica ima strukturu, hijerarhijsku organiziranost, uloge i podsisteme – roditeljski subsistem i podsistem siblinga (djece). Značaj porodice ogleda se u njenoj nezamjenjivosti za razvoj pojedinca zato što nijedan drugi sistem nije u mogućnosti osigurati potrebnu ljubav i toplinu koju može pružiti biološka porodica - stoji u saopćenju. 

Stoga, kako su istakli, "neka niko ne provjerava toleranciju građana Sarajeva koje su granatirali do iznemoglosti i ubili više od 11.000 civila, od čega više od 1.600 djece". 

- Ako i nakon svega toga sjednemo za isti sto da gradimo našu Bosnu i Hercegovinu sa sugrađanima Srbima, Hrvatima i drugima, zar zaista neko nakon toga može reći da smo netolerantni!? (Ne)vrijednosti koje propagirate mi nikada nećemo podržati! Živjela tradicionalna porodica - poručili su iz ovog udruženja. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!