Najavljena pojačana kontrola pekara i slastičara u BiH

Saopćeno iz UIOBiH

Najavljena pojačana kontrola pekara i slastičara u BiH

Objavljeno na dan 02.02.2020 - 13:11 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Inspektori Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH započet će 18. februara pojačane kontrole aktivnosti obveznika koji se bave proizvodnjom hljeba, svježih peciva i kolača, te ostalih srodnih proizvoda.

- Djelatnost pekarske proizvodnje ima svoje specifičnosti, a UIO je prepoznao pojavu stalnog širenja i njene rasprostranjenosti, čime se povećava i mogućnost neevidentiranja obračuna proizvodnje, što sve dovodi i do neprikazivanja stvarne realizacije – tvrde u saopćenju.

Shodno tome, obavještavaju porezne obveznike, koji imaju prijavljenu šifru djelatnosti proizvodnja hljeba, svježih peciva i kolača i proizvodnje ostalih prehrambenih proizvoda, da će kontrolne aktivnosti započeti 18. februara i provodit će se s većim ili manjim intenzitetom do kraja aprila 2020. godine.

Kako bi porezni obveznici izbjegli naknadno utvrđivanje poreznih obaveza, a samim tim i dobivanje prekršajnih naloga i kazni, pozivaju ih da još jednom pregledaju svoje knjigovodstvene evidencije.

Ukoliko uoče eventualne greške ili neevidentiranu proizvodnju i promet, trebaju UIO dostaviti izmijenjene PDV prijave prije dolaska poreznih inspektora.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!