Najveći sportski događaj ovaj vikend u Bužimu!

ITF FIGHT NIGHT

Najveći sportski događaj ovaj vikend u Bužimu!

Objavljeno na dan 20.02.2020 - 14:40 | Izvor: USKinfo.ba |


Ovog vikenda u Bužimu Taekwon-do klub „Fadil Bajrektarević-GAZIJA“ organizira tradicionalni ''IV CADETS & JUNIORS BOSNIA OPEN'', Bužim 2020.

Sportsko takmičenje održava se u sklopu manifestacije obilježavanja dana općine Bužim, a domaćini već dva mjeseca pripremaju i planiraju sve u stini detalj kako bi svi takmičari, roditelji i gledatelji uživali u pravom sportskom doživljaju. 
Prema riječima članova organizacionog odbora pripreme su u velikoj završnici, te je ostalo još nekoliko sitnih detalja za koje se moraju pobrinuti, kako bi i zvanično završili sa organzacijom. 

''Organizirati jedno sportsko takmičenje je samo po sebi zahtjevan proces, kada se još na to doda da su učešće najavili klubovi iz 6 zemalja, samo povećava teret i stres cijelom oganizacionom odboru. Mislim da smo mi taj stres podnijeli jako dobro, a pravi rezultat vidjet ćemo u petak kada nam pristignu prvi gosti našeg takmičenja''samouvjereno su izjavili iz organizacionog odbora. 

Na naše zanimanje šta možemo očekivati da vidimo u subotu u sportskoj dvoani Bužim, sa mnogo radosti ispričala nam je članica organizacionog odbora i pomoćni trener kluba TKD Gazije Naila Krupić

''U subotu imamo za svakog po nešto. Sa takmičenjem počinjemo u 09:00 sa našim najmlađim takmičarima od 5-9 godina u konkurenciji formi ili tehničkog dijela turnira. Pored tih definitivno najzanimljivijih takmičara, svi gledaoci moći će uživati u odmjeravanju snage i znanja takmičara od 10-17 godina po različitim uzrastima. Očekujemo mnogo zanimljivih borbi s obzirom da su nam učešće prijavili takmičari koji su ujedno i članovi reprezentacije nacionalnih timova, između ostalih tu su predstavnici Slovenije i Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Bit će tu još mnogo iznenađenja koje ćemo ipak ostaviti kao tajnu.''

Po prvi put ove godine organizira se i prvi ITF FIGHT NIGHT koje počinje u 18:00, gdje će snage odmjeriti seniorski predstavnici reprezentacije Bosne i Hercegovine i Slovenije, između ostalih učešće će uzeti i svjetski prvak Taekwon-do-a Denis Drapić koji radi pod zastavom Slovenije, a svoje korijene vuče iz naše BiH. 

6 zemalja, preko 20 klubova sa oko 250 takmičara, boravit će na istom mjestu. Mnogo druženja, sportskog nadmetanja i dobrih borbi očekuje vas 22.02.2020. u sportskoj dvorani u Bužimu sa početkom u 09:00, plus ITF FIGHT NIGTH sa početkom u 18:00. Ovaj vikend, Bužim je zasigurno centar dešavanja USK-a. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!