Nakon dva mjeseca na slobodi:  Uhapšen Dušan Murgaški (60), zvani Pikaso, napao ženu u Novom Sadu

TRI SILOVANJA

Nakon dva mjeseca na slobodi: Uhapšen Dušan Murgaški (60), zvani Pikaso, napao ženu u Novom Sadu

Objavljeno na dan 11.02.2019 - 12:27 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Dušan Murgaški (60), zvani Pikaso, višestruki silovatelj-povratnik, danas je u Centru za rehabiltaciju Kliničkog centra Vojvodine (KCV) napao u Novom Sadu napao nožem i povrijedio servirku M. Č. (44), a zatim pobjegao

Brzom intervencijom policije, Mugarški je uhapšen i odveden u pritvor.

 - Radnica Kliničkog centra Vojvodine Č. M. (44) povrijeđena je danas na svom radnom mjestu na Klinici za medicinsku rehabilitaciju.Ona je zadobila višestruke povrede po tijelu. Nakon hirurške obrade rana i konsultativnog pregleda psihijatra, zbog psihičkih trauma koje je zadobila prilikom napada, puštena je na kućno liječenje - potvrdio je za "Blic" Siniša Knežević, portparol KCV.

Pretpostavljalo se da će Murgaški predstavljati potenacijalnu opasnost po izlasku na slobodu 30. novembra. O tome je javnost nedavno tvitovima upozorio i Igor Jurić. Prema tim informacijama, njemu su dokazana tri silovanja, a među kojima i djevojčice od 14 godina.

- Sećate li se ovog tvita ? Danas se na žalost obistinilo ono što sam najavio. Dušan Murgaški “Pikaso” je napao ženu nožem u urgentnom centru u Novom Sadu i povredio je. 
Zgrožen sam činjenicom da ovim monstrumima , mi kao društvo dajemo ovakve prilike - ogorčen je Jurić, koji je danas objavio ovu informaciju.

Riječ je o silovatelju koji je svoju prvu žrtvu presreo u dvorištu škole, zatim je odvukao u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen i tada je osuđen na zatvorsku kaznu, koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri mjeseca kasnije, Murgaški je ponovio zločin. On je polovinom oktobra 1998. godine ušao u jednu novosadsku školu, gdje je u hodniku naišao na tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod prijetnjom odvukao u školski toalet i silovao.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!