Nakon Gradskog vijeća Bihaća i Skupština USK održava tematsku sjednicu

DEMOGRAFSKA KRETANJA

Nakon Gradskog vijeća Bihaća i Skupština USK održava tematsku sjednicu

Objavljeno na dan 07.11.2019 - 11:01 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U Krajini će danas biti održana sjednica Kolegija Skupštine USK na kojoj će biti utvrđen termin održavanja tematske sjednice Skupštine.

Kako je najavljeno, tema sjednice su demografska kretanja na području tog kantona, s analizom stanja nataliteta i mortaliteta, te iseljavanje stanovništva, posebno mladih ljudi.

Zanimljivo je da se tematska sjednica najavljuje nakon što je tematsku sjednicu održali i Gradsko vijeće Bihaća na kojoj se trebalo raspravljati samo o novoj lokaciji za smještaj migranata, ali je ista iskorištena za promjenu vladajuće većine u Bihaću.

Posljednja redovna sjednica Skupštine USK održana je 23. oktobra koja je obilovala uvredama i verbalnim sukobima zastupnika, a tematska sjednica održana je 25. juna kada se raspravljalo o migrantskoj krizi.
br /> Trenutno vlast u USK čini šest stranaka koje predvodi A-SDA, koja i ima premijersku funkciju i šest zastupnika u Skupštini USK. U vlasti još učestvuju Pomak koji ima dva zastupnika, SBB dva, SDP četiri, Naša stranka jednog i Nezavisni blok jednog.

Promijenjeno je to što su SDA i Pomak potpisali ugovor o saradnji i ušli u koaliciju, a najave o promjeni većine počeli su realizovati s gradskog nivoa.

Postavlja se pitanje da li će i na ovoj tematskoj sjednici doći do smjene vlasti i formiranja nove većine kao što se to jučer dogodilo u Gradskom vijeću Bihaća.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!