Napustio SBB: Dinko Bećirspahić od danas je vijećnik PoMAK-a

Naveo razloge u obraćanju

Napustio SBB: Dinko Bećirspahić od danas je vijećnik PoMAK-a

Objavljeno na dan 20.02.2019 - 11:45 | Izvor: USKinfo.ba |


Vijećnik u Gradskom vijeću Bihać Dinko Bećirspahić od danas u sastavu kluba vijećnika Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK)

Obraćanje vijećnika Bećirspahića tokom aktuelnog sata na tridesetoj sjednici Gradradskog vijeća:

Krajem mjeseca oktobra 2018. godine sam napustio Savez za bolju budućnost (SBB). Tad sam naveo da je moja odluka o istupanju iz SBB-a donesena iz principijelnih razloga ističući da se nakon odrađenog ovog mandata neću baviti politikom. Međutim, kada iskreno uđeš u politiku i uspostaviš sponu između stanovnika lokalne zajednice i izvršne vlasti, teško je da se iz toga izvučete. Konstantni pozivi i zahtjevi građana su me natjerali da razmislim o svojoj odluci i da istu promijenim.

Neopterećen nazivima stranaka, ideologijama istih (jer su se kroz posljednje dvije decenije izvorne ideologije i principi političkih partija mijenjale), vodećim ljudima u tim strankama, odlučio sam stati uz one sa kojima dijelim iste vrijednosti i jednake poglede u budućnost. One, čija je politička platforma specifična i ne predstavlja ogledalo politike koju smo do sad viđali na bosanskohercegovačkoj sceni. Odlučio sam da budem dio jednog mladog tima, mladog političkog pokreta, Pokreta za modernu i aktivnu krajinu (PoMAK) i dam podršku gradonačelniku gosp. Šuhretu Fazliću. O aktivizmu i djelima PoMAK-a neću mnogo pričati, samo ću kazati da će mi biti čast da stanem uz njih rame uz rame i da još snažnijim intenzitetom radimo na onom što i nosi sam naziv PoMAK.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!