Napustio Švicarsku: Šumaher je sada u zatvorenom kompleksu na otoku u Španiji

Teško se povrijedio na skijanju prije šest godina

Napustio Švicarsku: Šumaher je sada u zatvorenom kompleksu na otoku u Španiji

Objavljeno na dan 28.02.2019 - 15:22 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Mihael Šumaher (Michael Schumacher), koji je prije pet godina na skijanju doživio teške povrede glave, zbog čega je šest mjeseci proveo u komi, napustio je vilu u Švicarskoj, u kojoj je boravio od dolaska iz bolnice.

Porodica je Mihaela prebacila iz Švicarske na Majorku krajem prošle godine, pa je slavni vozač u Španiji dočekao Božić, Novu godinu, ali i svoj 50. rođendan, koji je bio 3. januara.

Privatnim helikopterom iz mjesta Gland na Ženevskom jezeru, gdje Šumaher inače živi, prevezen je u vilu ''Jasmin'', čiji je, također, vlasnik, u luci D'Andratks.

U tom dijelu žive samo ekstremno bogati, a komšije su otkrile da su vidjele Šumahera.

On je smješten u kući na Majorci, koju je njegova supruga Korina kupila prošle godine za 30 miliona eura. Riječ je o zatvorenom kompleksu na otoku, koji je ograđen i u kojem se nalazi više luksuznih kuća.

To bi mogao biti nagovještaj nekih boljih dana za Šumahera, budući da se vjeruje da je odlazak u Španiju njegov prvi izlazak iz vile na Ženevskom jezeru.

"Bunte" je naveo da je Šumaher i dalje okružen medicinskim osobljem koje brine o njemu. Taj magazin prenosi da medicinske sestre koje borave u njegovoj kući nose hirurške maske, a da je Šumaher sjedio na terasi svog novog doma, umotan u braon deku.

Mihael Šumaher je 28. decembra 2013. doživio nesreću na skijanju na francuskim Alpama, poslije čega je šest mjeseci bio u komi. Porodica otad ne dozvoljava da informacije o Šumaheru dospiju u javnost.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!