Narod i Pravda Bosanska Krupa: Od početka rada ''trn'' smo u oku mnogim nečasnim pojedincima

Saopćenje

Narod i Pravda Bosanska Krupa: Od početka rada ''trn'' smo u oku mnogim nečasnim pojedincima

Objavljeno na dan 06.07.2020 - 09:20 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje Općinskog povjereništva Naroda i Pravde Bosanska Krupa, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti.

U posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko postova, prvo sa lažnih profila, a potom i fb grupa koja izražava podršku dr. Admiru Mašoviću za ostanak u Bosanskoj Krupi, a u kojima se direktno spominju imena pojedinih članova političke organizacije Naroda i Pravde Bosanska Krupa uz objavljivanje njihovih fotografija u izrazito negativnom kontekstu, i uz iznošenje teze o njihovoj navodnoj namjeri „tjeranja“ dr. Mašovića iz B. Krupe, zbog čega osjećamo dužnost da se oglasimo po ovom pitanju i upoznamo javnost sa činjenicama.

Općinsko povjereništvo Naroda i Pravde Bosanska Krupa, kao najbrže rastuća politička organizacija u B. Krupi od početka svog djelovanja je „trn u oku“ mnogim nečasnim pojedincima bez vizije, a koji politiku koriste isključivo za vlastite potrebe. Nažalost takvi umjesto da vode realnu politiku koja se zalaže i ostvaruje napredak u poboljšanju kvaliteta života naših građana i na taj način budu prepoznati, svoje političko djelovanje vode kroz misiju nečasnog blaćenja političke konkurencije i relativizacije uspjeha drugih, te izvrćanju notorniih činjenica.

S obzirom na to da se nalazimo u izbornoj godini, svjedoci smo da su ova djelovanja eskalirala i nemaju mjere. U slučaju svima nama dragog dr. Mašovića zloupotrebljavaju se emocije građana, u nedostatku informacija spinuju se činjenice i nastoji se nezadovoljstvo građana eventualnim odlaskom dr. Mašovića, ali i kompletnim stanjem u zdravstvenom sisitemu USK-a neargumentovano pripisati Narodu i Pravdi posredstvom njenih istaknutih članova. Ovakvo korištenje društvenih mreža kao alata za spinovanje i širenje neargumentiranih optužbi i koordiniranu, javnu hajku na pojedine naše članove ima za cilj diskreditaciju istih i predstavlja skretanja pažnje sa onih koji su trebali raditi u korist građana i njihovog dugogodišnjeg nerada. Nećemo ih imenovati iz poštovanja prema njihovim porodicama, ali javnost je dobro upoznata sa njima i njihovim „radom“.

S obzirom da se sam dr. Mašović nije javno oglasio, mi nemamo nikakvog osnova da pišemo ili komentarišemo o životnim odlukama ili eventualnim promjenama našeg uvaženog doktora, na koje bismo imali bilo kakvog uticaja. Ono što nam je poznato jeste da je doktor odsutan radi iznenadne smrti oca i ovom prilikom mu iskreno izražavamo suosjećanje riječima: Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun, te porodici želimo sabur, a umrlom oprost i Džennet.

I na kraju mi nismo za ostanak u B. Krupi samo uvaženog i vrijednog dr. Mašovića, nego i svih drugih naših građana, a posebno mladih. To možemo postići samo mudrošću, predanim i iskrenim radom na stvaranju boljih uslova za život, jer dok god ima boljih mjesta za život i odrastanje djece, naši građani i njihove porodice će tamo i odlaziti, navodi se u saopćenju.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!