Naš Krupljanin: Doktor Almir Badnjević u upravi najveće evropske organizacije iz oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa

Još jedan uspjeh mladog bh. naučnika

Naš Krupljanin: Doktor Almir Badnjević u upravi najveće evropske organizacije iz oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa

Objavljeno na dan 12.03.2019 - 12:59 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


 

Najveća evropska organizacija iz oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa (EAMBES) dobila je novu upravu, a jedan od novoimenovanih pet članova je i Almir Badnjević, doktor nauka iz oblasti bioinženjeringa u Bosni i Hercegovini.

Badnjević je jučer u Briselu u rukovodstvo ove organizacije imenovan za naredni dvogodišnji mandat. 

Ovo je još jedan u nizu uspjeha ovog bh. naučnika, koji je ranije proglašen i za vijećnika ove organizacije. Doktor Badnjević već godinama promovira ime BiH širom svijeta u najljepšem svjetlu i jedan je od onih mladih i uspješnih ljudi koji uprkos tome što njihovo znanje, rad i trud nisu uvijek prepoznati u domovini i gdje o brojnim važnim pitanjima odlučuju „podobni“, a ne sposobni, ne odustaje od svoje zemlje.

Član je i Uprave Kliničkog inžinjeringa pri međunarodnoj organizaciji (IFMBE), gdje s još osam predstavnika iz svijeta definira sva pravila iz oblasti kliničkog inžinjeringa.

Doktor Badnjević predaje i na Međunarodnom Burch Univerzitetu, Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te Univerzitetu Warwick u Velikoj Britaniji.

Na čelu je Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH i rukovodi jednom od najopremljenijih laboratorija za testiranje medicinske opreme u Evropi - “Verlab“. Ovaj laboratorij će upravo ovih dana obilježiti uspješnih pet godina rada. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!