Naša stranka i Nezavisni blok traže odgovore zbog pljenidbe municije

BiH

Naša stranka i Nezavisni blok traže odgovore zbog pljenidbe municije

Objavljeno na dan 22.12.2020 - 05:48 | Izvor: USKinfo.ba |


Klub poslanika Naša stranka-Nezavisni blok u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputio je jučer niz pitanja ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću (DF) u vezu s izvršenjem sudskog rješenja firme Scout iz Zagreba protiv Ministarstva odbrane BiH, koje je zakazano za - utorak, 22.12.

Prema tom rješenju, Ministarstvo odbrane BiH obavezno je ovoj hrvatskoj firmi predati preko 10 miliona metaka različitog kalibra te drugo oružje i municiju. Poslanici Naše stranke i Nezavisnog bloka u državnom parlamentu stoga zahtijevaju od ministra Podžića što hitnije odgovore na pitanja zbog čega je uopće došlo do ove situacije, kao i da li je Ministarstvo odbrane preduzelo korake kako bi navedeno potraživanje isplatilo na način koji ne bi ugrozio borbenu moć i nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Poslanici Naše stranke i Nezavisnog bloka također smatraju neophodnim da ministar Podžić precizira da li je Ministarstvo odbrane BiH napravilo plan saniranja negativnih posljedica po strateške interese Bosne i Hercegovine koje će se neminovno pojaviti uslijed predaje ovakvih količina oružja i municije.


"Ova situacija pokazuje da nerad Vijeća ministara BiH ne utiče samo na siromašenje bh. građana, ugrožavanje njihovog zdravlja, ili do sve većeg odlaska naših ljudi u zapadne zemlje, već da također predstavlja prijetnju po sigurnost cijele države", navodi se u saopćenju Kluba poslanika Naša stranka-Nezavisni blok u državnom parlamentu.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!