Naša stranka: Politička potčinjenost Milana Tegeltije iziskuje reakciju

BLOKIRANJE INSTITUCIJA

Naša stranka: Politička potčinjenost Milana Tegeltije iziskuje reakciju

Objavljeno na dan 14.02.2020 - 09:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Iz Naše stranke reagirali su na navode predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije o tome da ima obaveze prema Republici Srpskoj koju predstavlja, a u kontekstu odluka političkih predstavnika RS-a da blokiraju rad institucija BIH.

"Naša stranka posebno opasnim smatra izjave predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije da će pratiti stavove RS entiteta, te da će i sam odbiti učešće u donošenju odluka u VSTV-u. 

Napominjemo da je upravo Milan Tegeltija insistirao na navodnoj nezavisnosti pravosuđa kada je odbio da bude predmet parlamentarnog nadzora zbog svoje uloge u aferi "potkivanje", poručili su iz Naše stranke.

Kako navode, njegova otvorena spremnost da se povinuje eventualnim političkim naredbama Milorada Dodika je na čistac izvela njegove stvarne namjere, njegovu političku potčinjenost, te predstavlja posebno opasan oblik državnog udara.

"Naša stranka stoga poziva nadležne pravosudne organe u Bosni i Hercegovini, uključujući Ured disciplinskog tužioca, da reaguju na ovakve stavove, te da ne dopuste politički uticaj na pravosuđe.

 Ukoliko takva reakcija izostane, međunarodna zajednica ima odgovornost, u skladu sa Aneksom 10 i rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a, da preduzme sve mjere s ciljem očuvanja mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini", saopćili su.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!