NB: Ćulum je simbol neriješenog ubistva Dragičevića i služi samo kao zaštitnik režimu

BiH

NB: Ćulum je simbol neriješenog ubistva Dragičevića i služi samo kao zaštitnik režimu

Objavljeno na dan 20.01.2020 - 13:01 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Imenovanje Darka Ćuluma, a na prijedlog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, za direktora SIPA-e mora biti zaustavljeno, poziva Nezavisni blok.

"Radi se o prvom policajcu režima Milorada Dodika, koji je na čelu MUP-a koji je učinio sve da zataška monstruozno ubistvo mladića Davida Dragičevića. 

Nažalost, ovako vladajuća koalicija želi nagraditi taj anticivilizacijski i antidemokratski način upravljanja policijom. 

Koalicija na državnom nivou interesna je grupa klasičnih etnonacionalista Čovića, Dodika i Izetbegovića, pojačana sa notornim Radončićem i Željkom Komšićem, čija se politička praksa na kraju krajeva svodi na trivijalni i besprincipijelni ćar, što je pokazao udruživanjem u nacionalističku koaliciju s Izetbegovićem i Radončićem", kažu iz Nezavisnog bloka u saopćenju za javnost.

"Umjesto da se država i institucije pozabave brojnim gnusnim ubistvima, poput ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića, vladajući na ključnu poziciju žele instalirati čovjeka koji će im služiti za sopstvenu zaštitu. 

Bosna i Hercegovina sa ovakvim vodstvom nema nikakvu šansu da postane normalna demokratska država i zato pozivam sve opozicione stranke da se udružimo i suprotstavimo ovakvom vladanju, Dodiku, Čoviću, Izetbegoviću i njihovim satelitima",  izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!