Nedaće industrije kanabisa: Direktor kanadske kompanije dobio otkaz zbog lošeg poslovanja

DUGOROČNA INDUSTRIJA

Nedaće industrije kanabisa: Direktor kanadske kompanije dobio otkaz zbog lošeg poslovanja

Objavljeno na dan 06.07.2019 - 13:22 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bruce Linton, osnivač i direktor kanadske kompanije Canopy Growth, dobio je otkaz nakon što su pale dionice njegove kompanije zbog lošeg poslovanja, piše CNN.

Linton je prošle sedmice kazao da je Canopy Growth u dobroj poziciji da dominira novom industrijom u godima koje dolaze, da bi u srijedu kazao da je dobio otkaz zbog lošeg poslovanja kompanije.

Kanadski proizvođač i trgovac proizvoda od kanabisa uskoro će pretrpjeti velike promjene unutar kompanije.

Linton objašnjava da se kompanije kanabisa ne suočavaju samo s pokušajima da zadovolje nevjerojatna očekivanja, nego da prolaze kroz proces da supstanca postane u potpunosti legitimna industrija.

Alkoholna kompanija Constellation BrandsCanopy (CGC) je uložila pet milijardi američkih dolara u Canopy i posjeduje 38 posto njenih dionica.

Novcem su pokupovane konkurentske firme, uspostavljene nove operacije u inozemstvu, ulagano u medicinska istraživanja i formulirano mnoštvo pića, čokolada i drugih proizvoda od kanabisa.

Kompanija je igrala na duže rokove budući da je potrebno vremena da se tržišta uspostave, proizvodi razviju, provodu istraživanja i na koncu da se zakoni promijene.

Međutim, dok je gledao daleko naprijed, Canopy nije uspio isporučiti u skoroj budućnosti i ispuniti očekivanja svojih investitora.

Linton je za CNN u srijedu izjavio da je pao u nemilost uprave kompanije, koja sada ima četiri direktora koje je postavila uprava kompanije Constellation. 

Canopy je izgubio 670 miliona kanadskih dolara i zabilježio prihod od 226,3 miliona kanadskih dolara tokom fiskalne godine. Gubici, koji se dijelom pripisuju slaboj prodaji proizvoda u Kanadi i visokim troškovima dionica, bili su daleko veći nego što je očekivano.

"Ovo je dugoročnija industrija", rekla je Bethany Gomez, direktorica kompanije Brightfield Group, čikaške kompanije koja istražuje i analizira industriju kanabisa.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!