Nema premještanja migranata bez saglasnosti načelnika i policijskog komesara

JASNA PROCEDURA

Nema premještanja migranata bez saglasnosti načelnika i policijskog komesara

Objavljeno na dan 25.02.2019 - 12:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nijedan migrant neće biti premješten iz jednog kantona u drugi ukoliko ne postoji saglasnost Koordinacionog tijela za pitanje migracija BiH, načelnika općina i nadležnog policijskog komesara u kantonu u koji se namjeravaju izmjestiti migranti, potvrdio je za Klix.ba direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić.

Ujić nam je kazao kako neće više biti premještenja u kasarnu Ušivak u Hadžićima bez saglasnosti Koordinacionog tijela za pitanje migracija, načelnika Općine Hadžići i sarajevskog policijskog komesara Mevludina Halilovića. 

"Neće biti premještanja bez najave. Sad u tome učestvuju i načelnik Općine Hadžići i policijski komesar MUP-a KS. Ne može niko ni davati izjave, a ni premještati. O tome će odlučivati Koordinaciono tijelo za pitanje migracija BiH na čijem čelu se nalazi ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić", rekao je Ujić. 

Kako kaže, ukoliko bude zahtjeva iz Unsko-sanskog kantona, o njima će se odlučivati na Koordinacionom tijelu koje ne može donijeti odluku o premještaju bez saglasnosti načelnika Općine Hadžići i policijskog komesara u drugom kantonu. 

"Jednostavno, mora biti saglasnosti. Ne može neko iz jednog kantona premještati u drugi kanton, a da vlast u tom kantonu ne bude saglasna", zaključio je Ujić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!