''Nema u koju stranku me nisu zvali, nisam htio ni u jednu''

HRVATSKA

''Nema u koju stranku me nisu zvali, nisam htio ni u jednu''

Objavljeno na dan 18.02.2019 - 11:41 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ugledni "Forbes" uvrstio je Ivana Mrvoša na listu 30 najperspektivnijih poduzetnika mlađih od 30 godina. Najmlađi je i jedini iz Hrvatske.

No, nije to bio glavni razlog za nedavno slavlje u uredima solinske tvrtke "Include". Samo u siječnju ostvarili su više od milion kuna vrijednosti prodanih proizvoda. U zadnje tri godine iz njihove tvornice izišlo je skoro hiljadu pametnih klupa u gotovo sve zemlje svijeta kojih se možete sjetiti.

Potpisali su ugovor za distribuciju s Deutsche Telekomom, koji će, uz Samsung i Iphone mobitele na globalnom tržištu nuditi "made in Solin" proizvode.

"S 30 godina ću završiti sve poslovne aktivnosti. Radni tempo mi je više od 12 sati na dan. Znači, čeka me još šest i po godina i onda – mirovina", kazao je Mrvoš u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

"Prodat ću svoj udio u firmi. Tvrtka vrijedi jako puno. Mjesečno spalimo par miliona kuna bez problema, a možemo i zaraditi. Više od 15 miliona kuna smo u zadnje tri godine unijeli u Hrvatsku. Kad smo prije dvije godine napravili prvu investiciju, tvrtka je procijenjena na 35 miliona kuna. Ove godine će biti 100 miliona kuna", rekao je Ivan Mrvoš.

U intervjuu je govorio i o tome je li sklon nekoj političkoj opciji.

"Ne. Sklon sam kritiziranju apsolutno svih. Imao sam mogućnost ući u bilo koju stranku. Nema gdje me nisu zvali. Nisam htio. Imam 23 godine, di ću ja u politiku? I ne zanima me. Meni su te mladeži komedija. Ako se i odlučim za takav angažman, definitivno ne bih otvarao pedesettisućitu stranku u državi..."

Država ga u poslu, kaže, otežava porezima, nametima.

"Da se Hrvatska nakon rata posložila, da nismo sve rasprodali, mogli smo biti bogatiji od Švicarske. Slavonija je mogla hraniti pola Europe, industrija bi bila u Gorskom kotaru, imali bismo i dalje turizam, pršut, sir, maslinovo ulje. A ovako... Poljoprivrednici traže od države poticaje, zaštitu cijene, sve živo da im se otkupi. Ne može poslovni model biti "zasadit ću tisuću stabala mandarina pa će mi država omogućiti da ih prodam", govori Mrvoš za Slobodnu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!