Neprilagođena brzina uzrok teške saobraćajne nesreće kod Bosanske Krupe

USK

Neprilagođena brzina uzrok teške saobraćajne nesreće kod Bosanske Krupe

Objavljeno na dan 12.03.2019 - 11:01 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20 sati u mjestu Stegarić kod Bosanske Krupe, smrtno su stradale tri osobe.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) potvrđeno je kako je riječ o dvadesetosmogodišnjem muškarcu iz Bihaća, dvadesetdvogodišnjaku iz Kozarske Dubice i dvadesetšestogodišnjoj ženi iz Bihaća, koji su se nalazili u automobilu Audi A3 slovenskih registarskih oznaka.

-Teška nesreća u kojoj su učestvovala vozila Audi A3 slovenskih registarskih oznaka i Mercedes kombi s bosanskohercegovačkom registracijom dogodila se na magistralnom putu M-14 kod Bosanske Krupe. Nažalost, tri osobe iz automobila Audi A3 smrtno su stradale. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici sektora kriminalističke policije i dežurni tužilac, koji su konstatirali da je uzrok ove nesreće najvjerovatnije neprilagođena brzina uvjetima na putu od strane vozača koji je upravljao vozilom Audi A3 - rekao je glasnogovornik MUP-a USK-a Ale Šiljdedić.

Tri osobe koje su se vozile u kombiju s bosanskohercegovačkim registarskim oznakama su povrijeđene. Četrdesetogodišnjak i jedanaestogodišnji dječak iz Bosanske Krupe zadobili su teške tjelesne povrede, dok su kod četrdesetosmogodišnjeg muškarca također iz Bosanske Krupe konstatovane lakše tjelesne povrede.

Saobraćaj na ovom dijelu puta bio je u potpunosti obustavljen do 4 sata i 20 minuta ujutro, a ostala vozila su preusmjeravana na alternativne pravce. Automobili su nakon uviđaja prebačeni u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a radi daljeg detaljnog vještačenja.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!