Nesalomljivi Vince Carter samo ušao na teren i ispisao historiju NBA lige

IGRAO 18 MINUTA

Nesalomljivi Vince Carter samo ušao na teren i ispisao historiju NBA lige

Objavljeno na dan 06.01.2020 - 06:52 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Košarkaš Atlanta Hawksa Vince Carter postao je prvi igrač u historiji NBA lige koji je nastupio u četiri različite dekade.

Carter je u pobjedi Hawksa protiv Indiane rezultatom 116:111 proveo 18 minuta na terenu i za to vrijeme je uspio postići tri poena, a tim nastupom ujedno je postao i prvi košarkaš u historiji najjače lige na svijetu koji je igrao u četiri različite dekade.

Carter je sada već davne 1998. godine kao peti pik postao igrač Toronta, a o kakvoj legendi se radi najbolji je pokazatelj da se trenutno u NBA ligi nalazi čak 36 košarkaša koji su rođeni tek nakon što je on debitovao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.


Osim Toronta i Atlante, Carter je igrao još za Sacramento, Memphis, Dallas, Phoenix, Orlando i New Jersey. Rođen je 26. januara 1977. godine i ubrzo će napuniti 43 godine.

Također, treba reći da je Carter jedan od petorice aktivnih igrača u američkim sportovima koji se u ligama nalaze od 1990. godine, a pored njega tu je jedan igrač iz NFL-a i trojica NHL veterana.

Tokom svoje izuzetno bogate karijere Carter je osam puta bio All-star igrač, a u najboljoj formi bio je u trećoj sezoni u dresu Toronta kada je u prosjeku ubacivao 27,6 poena po meču.


TAGOVI
NBAKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!