Netanyahu naredio nastavak zračnih napada na Gazu

POVEĆANE TENZIJE

Netanyahu naredio nastavak zračnih napada na Gazu

Objavljeno na dan 25.02.2020 - 06:24 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izdao je naredbu izraelskoj vojsci za nastavak zračnih napada na pojas Gaze.

Netanyahu je putem društvenih medija saopćio da je razgovarao sa šefom obavještajne službe Shin-Bet Nadavom Argamanom i šefom izraelskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Meirom Benom Shabbatom.

Istakao je također da je telefonom razgovarao i s ministrom odbrane Naftalijem Bennettom i načelnikom Generalštaba Avivom Kochavijem, dodajući da je izdao naredbu da budu nastavljeni zračni napadi na Gazu, javlja Anadolija.

S druge strane, izraelska vojska je saopćila da je izraelski vojni avion izveo napad na metu pokreta otpora Islamski džihad na sjeveru pojasa Gaze.

U Izraelu je zbog povećanih tenzija, obustavljena nastava u školama blizu granice s pojasom Gaze, koji je pod blokadom, a suspendirane su i pojedine željezničke linije.

U saopćenju izraelske vojske navodi se kako su, nakon analize situacije, privremeno suspendirane željezničke linije na područjima blizu granice s Gazom, a obustavljena je i nastava u školama. Savjetovano je i da se otkaže niz programa koji su trebali biti održani u Aškelonu, Sderotu i Netivotu.

Izraelski vojnici u nedjelju ujutro otvorili su vatru na dvojicu Palestinaca uz obrazloženje da su navodno na granici s Gazom postavili eksplozivne naprave. U napadu je ubijen jedan Palestinac, a drugi je ranjen.

Palestinci koji su se tu zadesili, željeli su preuzeti tijelo smrtno stradalog, ali im to izraelski vojnici nisu dopustili.

Izraelska vojska je na navodne raketne napade iz Gaze uzvratila zračnim napadom na, kako se navodi u saopćenju, položaje tzv. "Islamskog džihada" u Siriji i pojasu Gaze.

U napadu nedaleko od Damaska smrtno su stradala dvojica pripadnika tzv. "Islamskog džihada", a u Gazi su ranjene četiri osobe.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!