Netflix podiže cijene pretplate jer očekuje usporavanje rasta broja pretplatnika

PRIPREMA NOVE SADRŽAJE

Netflix podiže cijene pretplate jer očekuje usporavanje rasta broja pretplatnika

Objavljeno na dan 17.04.2019 - 10:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Popularni servis Netflix upozorio je korisnike kako će podići cijene pretplate jer očekuje kako će se usporiti rast njegovih pretplatnika u drugom kvartalu ove godine.

Najpopularnija streaming platforma zabilježila je snažnu prodaju i dobit u prvom kvartalu godine, uključujući i 9,6 miliona novih pretplatnika. Međutim, Netflix očekuje da se taj rast uspori između aprila i juna.

Kompanija podiže svoje cijene širom SAD-a, Brazila, Mexica i pojedinih dijelova Evrope kako bi pomogla u finansiranju proizvodnje novih vlastitih sadržaja.

Eric Haggstrom, analitičar predviđanja u eMarketer-u, kaže da će prihodi od povećanja cijena pomoći Netflixu da se diferencira u sve gušćoj industriji.

Netflix je do sada proizveo brojne serije i filmove , ali uslijed najava iz Disneyja i Applea koji pokreću svoje streaming servise, popularna platforma bori se zadržati lidersku poziciju na svjetskom tržištu.

Iz Netflixa kažu kako su uzbuđeni boriti se sa novim rivalima, ali kako ne očekuju da će novi učesnici materijalno utjecati na njihov rast.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!