Nezavisni blok Bihać osuđuje prijetnje novinarki RTV USK - Slobodni i nezavisni mediji su temelj demokratskog društva!

Vrhunac ljudskog i političkog bezobrazluka

Nezavisni blok Bihać osuđuje prijetnje novinarki RTV USK - Slobodni i nezavisni mediji su temelj demokratskog društva!

Objavljeno na dan 13.06.2018 - 09:54 | Izvor: USKinfo.ba |


Gradski odbor Nezavisnog bloka Bihać oštro osuđuje prijetnje upućene novinarki RTV USK Meliti Mujadžić, od strane Premijera USK-a, Huseina Rošića. Novinari Radio-televizije Unsko-sanskog kantona su profesionalci koji pošteno i časno obavljaju svoj posao. Taj posao, upravo je postavljanje pitanja i traženje odgovora. Apsolutno je nedopustivo traženje sankcija i pokretanje postupaka jer se novinar raspituje o protupravnom pokušaju smjene direktora RTV USK.

U cijelom tom procesu koji se pretvorio u politički cirkus, napravljen je niz grešaka od strane onih koji pokušavaju smijeniti i kazniti sve one koji savjesno i odgovorno rade svoj posao. Te greške, ukoliko i dođe do smjene, imati će svoj sudski epilog, pa će tako upravo radnici RTV USK izmirivati sudske presude i troškove, zbog nesposobnosti i bezobrazluka vladajuće koalicije čija je ovo ideja.

Prijetnje upućene novinarki Mujadžić i bahato ponašanje Predsjednika Vlade USK-a, vrhunac su ljudskog i političkog bezobrazluka. Slobodan i nezavisan medij je temelj demokratskog društva. Novinari su osobe koje i treba da imaju kritički odnos prema vlasti, te čuvaju i štite građane od štetnih odluka, kao i da otkrivaju iste. Gospodin Rošić ne samo da je neprimjereno reagovao, već i zloupotrijebio svoje ovlasti, kao i svoj politički utjecaj u cilju zastrašivanja i ušutkivanja svih onih koji misle! Usput, gospodine Premijeru, ne postoje "bezvezna" pitanja, već samo glupi odgovori, navodi se u saopćenju Nezavisnog bloka Bihać. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!