Nezavisni blok dodijelio jednogodišnju sportsku stipendiju Azri Dedić

Uspješna Bišćanka

Nezavisni blok dodijelio jednogodišnju sportsku stipendiju Azri Dedić

Objavljeno na dan 28.11.2019 - 14:42 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje Nezavisnog bloka, koje prenosimo u cjelosti. 

“Pomozite svim sportistima, a ne samo meni”, rečenica je koju u razgovorima sa zvaničnicima ističe Azra Dedić, bh. šampionka, Bišćanka i osvajačica zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u ID judu u kategoriji do 70 kg. 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je ovom prilikom upoznao Azru Dedić sa inicijativom koju je početkom godine u Parlamentu FBiH uputio zastupnik Nezavisnog bloka Amer Obradović i koja predviđa usvajanje Pravilnika o nagrađivanju za vrhunske rezultate, posebno one sportiste koji osvajaju najsjajnija odličja svjetskog i evropskog nivoa, te o poduzetim aktivnostima zastupnika Nezavisnog bloka na svim nivoima koji su usmjereni ka institucionalnom poboljšanju, podršci u radu i vrednovanju Azrinih rezultata. 

Postojeći zakonski okviri i nedovoljno sluha od strane nosilaca najodgovornijih funkcija najvećim dijelom su prepreka daljnjem razvoju Azri Dedić i svim drugim šampionima koji na najbolji način predstavljaju sredine iz kojih dolaze ali i Bosnu i Hercegovinu u ime koje nastupaju i osvajaju medalje. 

Zbog svega toga, Gradski odbor Nezavisnog bloka Bihać uputio je inicijativu Gradskom vijeću Bihać da se Azri Dedić dodijeli najveće gradsko priznanje za doprinos u afirmaciji Bihaća, a također i pripadajuću finansijsku podršku. Također, ponukan Azrinom zlatnom medaljom na EP ID judu u kategoriji do 70 kg Nisvet Jusić, zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini USK uputio je inicijativu za usvanaje Pravilnika o vrednovanju i nagrađivanju uspješnih sportaša i sportskih radnika kojim će institucije USK obavezati da prate i podstiču razvoj sporta. 

Nezavisni blok je povodom uspjeha Azre Dedić, donio odluku da jednogodišnju sportsku stipendiju iz Fonda solidardnosti ove stranke dodijeli ovoj sjajnoj bh. sportašici, stoji u saopćenju
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!