Nezavisni blok: Dostavili smo potpise podrške za prvi nastup na lokalnim izborima

Saopćenje

Nezavisni blok: Dostavili smo potpise podrške za prvi nastup na lokalnim izborima

Objavljeno na dan 03.07.2020 - 15:27 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje za javnost Nezavisnog bloka koje prenosimo u cjelosti.

Za prvi nastup na lokalnim izborima, Nezavisni blok dostavio potpise podrške

Nezavisni blok je danas dostavio potpise podrške za nastup i predlaganje kandidatskih listi na narednim lokalnim izborima, čime je ispunjena jedna od temeljnih zakonskih formalnosti za preko trideset opština u oba bh entiteta.

U delegaciji koja je posjetila Centralnu izbornu komisiju su, pored predsjednika Senada Šepića, bili još i zastupnici Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH Aida Baručija, u Parlamentu Federacije BiH Amer Obradović i u Gradskom vijeću Zenica Ekrem Tuka.

Važno je istaći da će Nezavisni blok uz sopstvene liste u preko trideset opština u oba entiteta, i sa pet kandidata za načelnike, u nekim lokalnim zajednicama nastupati i u koalicionom obliku, oko čega se još usaglašavaju lokalni programi i platforme koje za cilj moraju imati realne i izvodljive mjere za dobrobit svih građana podjednako.

Zahvaljujemo se svim gradjanima, njih skoro 7000 koji su dali potpise podrške za prijavu Nezavisnog bloka i time potvrdili da su prepoznali istrajnost, dosljednost i vjerodostojnost politike po čemu je prepoznatljiv Nezavisni blok na prostoru cijele BiH.

Ponosni smo na činjenicu da i naše lokalne organizacije predstavljaju društveno odgovorni i pošteni pojedinci te da će upravo takvi biti predvodnici politika Nezavisnog bloka kao budući vijećnici i načelnici općina.

Svim ostalim sudionicima u izbornom procesu želimo puno sreće i uspjeha, uz poziv da ostatak izbornog procesa i kampanju vodimo na demokratski i fer način, što u konačnici jedino može donijeti željeni prosperitet našim sugrađanima i državi Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!