Marketing USKinfo.ba
Nezavisni blok pozvao opoziciju na dogovor o zajedničkom djelovanju: Nije Sarajevo jedino važno!

Saopćenje

Nezavisni blok pozvao opoziciju na dogovor o zajedničkom djelovanju: Nije Sarajevo jedino važno!

Objavljeno na dan 19.05.2020 - 15:18 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje Nezavisnog bloka koje prenosimo u cjelosti.

Nezavisni blok je pozdravio napore NS-a, NBHL-a, NiP-a i SDP-a oko postizanja dogovora za zajedničke kandidate u sarajevskim opštinama, ali je ponovo naglasio potrebu dogovora izvan Sarajeva.

U okviru tih pregovora, Nezavisni blok se nije nametao, premda smo očekivali da će se programsko okupljanje opozicije desiti prije raspodjele načelničkih mjesta.

"Kao što smo i ranije činili i ovaj put pozivamo opozicione stranke, da otvorimo proces šireg dogovora, koji se neće bazirati samo na četiri funkcije u Sarajevu, već na programu kako unaprijediti svaku lokalnu zajednicu širom zemlje, te pobuditi alternative, ne samo u takozvanom "najvažnijem" Centru, već od Une od Drine, gdje god progresivne snage imaju šansu za pobjedu.

Krajnje je vrijeme da odgovorne snage pokažu kapacitet da mogu razumjeti i posmatrati cijelu Bosnu i Hercegovinu jednako i da napokon preuzmu ukupnu odgovornost za sve građane ove zemlje, a ne samo za pojedine njene dijelove.

Naš zajednički cilj ostaje isti - zbaciti ovu lošu korumpiranu vlast i donijeti narodu promjene” - izjavio je Senad Sepić, predsjednik Nezavinsog bloka, stoji u saopćenju.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!