Nezavisni blok Sanski Most: Zbog nerada i nepotizma načelnika Hasanbegovića tražimo smanjenje njegove plate

Saopćenje

Nezavisni blok Sanski Most: Zbog nerada i nepotizma načelnika Hasanbegovića tražimo smanjenje njegove plate

Objavljeno na dan 15.03.2021 - 07:08 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje Nezavisnog bloka Sanski Most, koje prenosimo u cjelosti.
 
Načelnik Hasanebgović ima najveću načelničku platu u BiH sa koeficijentom 10, koji ima i sam premijer FBiH Fadil Novalić.
 
Iako ima ukupna primanja koja prelaze iznos od 4000 KM, ona načelniku nisu dovoljan stimulans da ni nakon 4 godine nije u stanju završiti 1500 metara asfalta prema izletištu na izvoru Zdene.
 
Samo 500 metara urađenog puta za 4 godine koje ste ’’svečano nadgledali’’ prije par dana potvrđuje da vi niste sposobni voditi razvojne projekte u Istočnom Drvaru, a kamoli Sanskom Mostu koji ima najveći razvojni potencijal na USK.    
 
Stoga, Nezavisni blok S. Mosta poziva načelnika Farisa Hasanbegovića da se izvini građanima S. Mosta, posebno mještanima Zdene, jer ni nakon 4 godine nije u stanju završiti 1500 metara asfalta prema izletištu na izvoru Zdene.
 
Nezavisni blok osuđuje zapošljavanje članova porodica izabranih zvaničnika na budžet, a načelnik Hasanbegović je zapošljavanjem svoje supruge u prvih 90 dana svoga mandata u Centar za socijalni rad potvrdio svoje opredjeljenje stavljanja ličnih interesa ispred interesa građana S. Mosta.
 
Nepotizam i korupcija su dva zla koja uništavaju sva normalna društva, stoga, pozivamo načelnika i lokalnu SDA vlast da prednost prilikom zapošljavanja u javni sektor daju porodicama gdje niko ne radi, a ne da zapošljavaju svoje supruge i druge rođake, kao što je slučaj u Sanskom Mostu.
 
Na kraju, Nezavisni blok poziva svoje vijećnike i trenutnu Većinu u Općinskom vijeću da u što skorije vrijeme pokrenu inicijativu za smanjenje plate načelniku Hasanbegoviću zbog opšteg nerada i porodičnog zapošljavnja u javni sektor, navodi se u saopćenju.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!