Nezavisni blok: Za propast Aluminija kriv je HDZ i Dragan Čović

Reakcija

Nezavisni blok: Za propast Aluminija kriv je HDZ i Dragan Čović

Objavljeno na dan 02.07.2019 - 13:30 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


 

Povodom informacije da Aluminij d.d. Mostar ima osiguranu električnu energiju za još samo jedan dan, te da je praktično doveden pred gašenje, Nezavisni blok poziva nadležne istražne organe da ispitaju i utvrde čija je odgovornost propast Aluminija.

„Nikakve ostavke aktuelnog menadžmenta nisu utjeha za više od 900 radnika i njihovih porodica, kao i desetina malih i srednjih preduzeća koje posluju sa Aluminijem“, poručili su oz nezavisnog bloka.

Dodali su da će Nezavisni blok putem svojih izabranih zastupnika insistirati na odgovornosti i transparentnosti kada je ovaj nekadašnji privredni gigant u pitanju.

„Nažalost, Aluminij je ratni plijen HDZ BiH i kao takav funkcionira. Godinama građani Federacije putem Elektroprivrede HZ-HB plaćaju struju za Aluminij i tako vještački na životu održavaju ovu kompaniju. HDZ BiH i Dragan Čović instalirali su svaki menadžment Aluminija od rata pa do danas. Oni snose svu odgovornost i neka u skladu sa 'europskim vrijednostima' za to odgovaraju. Očito je sada kasno da HDZ BiH digne ruke od Aluminija i odabir novog strateškog partnera – konzorcij švicarskog Glencorea zajedno sa PPD-om iz Zagreba, FEAL-om te SIK-om, nije ništa drugo no kupovina vremena i dalje uvlačenje u džepove svih građana Federacije zbog propasti HDZ-ovog ratnog plijena. Kolege iz SDP-a su tražile da se raspravlja u Federalnom parlamentu po ovom pitanju i na tome treba insistirati“, izjavio je Amer Obradović, poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!