Nije sve u novcu: Siromašniji muškarci su bolji u krevetu

Istraživanje

Nije sve u novcu: Siromašniji muškarci su bolji u krevetu

Objavljeno na dan 08.08.2019 - 10:26 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Novo istraživanje je pokazalo da su muškarci s manjim i srednjim primanjima bolji u krevetu, vjerniji i emocionalno dostupniji, prenosi portal 24sata.hr.

Navodno muškarci koji nemaju previše novca, nemaju ni velikog izbora čime privući žene, pa moraju biti ili duhoviti ili jako dobri u krevetu, najbolje oboje.

Rezultati istraživanja neprofitnog istraživačkog centra iz Washingtona “Pew Research Centera” potvrđuju da čim je novca manje, to je više vjernosti, orgazama i sreće, a slično misli i profesor Adam Galinski sa Univerziteta Chicago Northwestern koji kaže da su siromašniji muškarci manje licemjerni u usporedbi s bogatijima.

Muškarci koji zarađuju ”prosjek” su po pravilu ljubazniji s nepoznatim ljudima, onima koje tek upoznaju, a pri takvim društvenim kontaktima redovito koriste osmijeh i raspoloženiji su za razgovor.
I magazin Psychological Science piše da su bogatiji, očekivano, grublji i bahatiji jer vjeruju kako im ne trebaju nova poznanstva niti dokazivanje ikome, a oni slabijeg imovinskog statusa traže svoju priliku i otvorena srca pristupaju drugim ljudima.

Časopis “Journal of Applied Psychology” objavio je studiju u kojoj se tvrdi da su uspješni muškarci skloniji seksističkom ponašanju, dok oni manje uspješni podržavaju svoje partnerice tijekom njihove karijere.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!