Nije usvojen zaključak kojim se traži ostavka Fadila Novalića i Vlade Federacije BiH

PARLAMENT FBIH

Nije usvojen zaključak kojim se traži ostavka Fadila Novalića i Vlade Federacije BiH

Objavljeno na dan 02.06.2020 - 08:01 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


"Za" je glasalo 40 zastupnika, 29 ih je bilo protiv, a 10 suzdržanih. Protiv i suzdržani su bili SDA, HDZ, Eldin Vrače i SD Envera Bijedića.

"Parlamentarna većina se raspala i glasanje je to najbolje pokazalo. Ovo je cirkus, nisu usvojeni ni zaključci Komisije za sigurnost, SDA i HDZ nisu glasali", kazao nam je Damir Mašić.

Zahtjev za smjenu potpisali su predsjednici Klubova poslanika Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša stranka), Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

Podsjećamo, u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH jučer je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH s premijerom Fadilom Novalićem na čelu, a potpisalo ga je više od 20 zastupnika Naše stranke, SDP-a, NiP-a, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka.

Prijedlog zaključka DF-a kojim se traži ostavka čelništva Vlade FBiH, odnosno premijera Fadila Novalića i dopremijera Veska Drljače i Jelke Milićević, također je odbijen većinom glasova zastupnika.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas je vanredno zasjedao zbog afere “Respiratori”, odnosno zbog rasprave o javnim nabavkama u vrijeme stanja prirodne nesreće u FBiH izazvane pandemijom koronavirusa.

Foto: M. Tabaković
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!