Nijemci prikupljaju donacije kako bi paketićima obradovali najugroženiju djecu u BiH

Njemačka

Nijemci prikupljaju donacije kako bi paketićima obradovali najugroženiju djecu u BiH

Objavljeno na dan 22.10.2016 - 10:10 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Tajni Djeda Mrazovi iz cijelog svijeta pomogli su prošle godine dobročiniteljima iz Njemačke da obraduju paketićima ugroženu djecu u BiH. Ove godine njemački tim predvođen bivšim SFOR-ovcem Saschom Nagelom organizovao je novu akciju u okviru koje prikupljaju donacije za paketiće i bolničke krevete za bebe.

Putem servisa GoFundMe Nagel je pozvao dobre Djeda Mrazove da i ove praznike učine posebnim djeci koja drugačije ne bi osjetila čari darovanja u tom periodu.

"Želimo učiniti da se ta djeca osjećaju posebno. Velikodušnost i ljubaznost ne zahtijevaju velika djela. Igračka, dječija knjiga ili samo nekoliko dolara/eura mogu učiniti nekoga sretnim. Osmijeh jedne osobe može promijeniti njihov svijet. Pridružite nam se i učinite svijet sretnijim mjestom", kaže Nagel u pozivu.

U sklopu akcije, njemački dobročinitelji donirat će i 12 bolničkih kreveta za djecu u bolnicama u Banjoj Luci i Travniku.

Donacije za paketiće sakupljaju putem GoFundMe i Paypala, a ukoliko želite donirati stvari (igračke, slatkiše i slično) kontaktirajte dobročinitelja Saschu Nagela. Pektići su namijenjeni djeci iz škole fudbala Respekt, slijepoj djeci i djeci koja primaju pomoć Crvenog križa Novo Sarajevo.

Nagel je bivši SFOR-ov vojnik koji je bio u misiji u BiH 1997. i 1998. godine te od tada pomaže našoj zemlji. Organizovao je niz humanitarnih akcija s posebnim naglaskom na pomoć ugroženoj djeci.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!