''Nikada nije bilo više Bosne i Hercegovine, a manje Republike Srpske''

BiH

''Nikada nije bilo više Bosne i Hercegovine, a manje Republike Srpske''

Objavljeno na dan 07.08.2019 - 13:55 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Miladin Stanić tvrdi da, nakon sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a, Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika, nikada nije bilo više Bosne i Hercegovine, a manje RS.

Optužio je Dodika da dnevno mijenja političko mišljenje i da je pristao na NATO te da se donose odluke za koje je rekao da je siguran da su protiv interesa srpskog naroda.

''Milorad Dodik radi sve po starom, neće, neće, pa hoće. Sad se vidi ko je izdajnik i ko dnevno mijenja politiku'', rekao je Stanić optuživši Dodika "da je istrajan da ostvari svoj san o NATO-u".

Stranke koje su na vlasti s SNSD-om u RS-u, kako kaže, samo slijepo podržavaju te njegove odluke te su ostale bez svoje autentične politike.

''Liče na horske pjevače koji se takmiče da odbrane nešto što se odbraniti ne može'', rekao je Stanić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci ističući da se u RS za sve pita samo jedan čovjek.

''Sve ovo lični na veliku srpsku nesreću. Institucije RS su zarobljene u rukama jednog čovjeka, a sve odluke se donose na jednom mjestu '', rekao je šef Kluba poslanika SDS-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!