Nikolas Maduro najavio dolazak 300 tona pomoći iz Rusije

I dalje se protivi da u državu budu uvezeni hrana i lijekovi iz SAD

Nikolas Maduro najavio dolazak 300 tona pomoći iz Rusije

Objavljeno na dan 19.02.2019 - 08:16 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Venecuelski predsjednik Nikolas Maduro (Nicolas) najavio je u ponedjeljak dolazak 300 tona humanitarne pomoći iz Rusije, ponovo istaknuvši da se protivi ulasku u zemlju američke hrane i lijekova, što traži opozicija.

- U srijedu će iz Rusije stići 300 tona humanitarne pomoći - rekao je Maduro u izjavi koju je prenijela televizija i dodao da je riječ o "veoma skupim lijekovima".

Socijalistički predsjednik je ponovo nazvao "političkom predstavom" i "mamcem za budale" slanje američke pomoći na zahtjev opozicionog vođe Huana Gvajda (Juan Guaidó), predsjednika parlamenta kojeg je pedesetak zemalja priznalo za privremenog predsjednika.

- Ovo smo dostojanstveno platili - rekao je Maduro, dodajući da roba dolazi iz Rusije, Kine, Turske i drugih zemalja te UN-a.

Također ističe da imaju tehničku pomoć svih UN-ovih agencija.

Maduro misli da je američka pomoć uvod u vojnu intervenciju

Venecuelski predsjednik je dodao da će ovih dana objaviti informaciju o dolasku lijekova i sirovina za proizvodnju lijekova. Tu pomoć šalje više zemalja, a dobivena je uz "posredovanje UN-a", istaknuo je.

U Venecueli je u ponedjeljak počela sedmica koja će obilježiti velika napetost jer je Huan Gvajdo rekao da će američka humanitarna pomoć doći u zemlju pod svaku cijenu, uprkos Madurovu odlučnom protivljenju.

Madurova socijalistička vlada smatra tu pomoć uvodom u američku vojnu intervenciju.

Zemlju je zahvatila najgora politička i ekonomska kriza u njezinoj historiji, a prate je hiperinflacija i nestašica osnovnih proizvoda.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!